Gedichtjes ik hou van jou

We denken het wel, maar zeggen het soms te weinig. Het zijn vier woorden die erg veel betekenis hebben; ik hou van jou. Je kunt de woorden ik hou van jou tegen verschillende mensen zeggen, over het algemeen zeg je deze woorden alleen tegen familieleden en je partner. Maar ook tegen een goede vriend of vriendin kan je ik hou van jou zeggen. Door middel van deze gedichtjes en teksten kan je op een mooie en originele manier ik hou van jou zeggen. Je kunt de gedichtjes ter inspiratie gebruiken en op een kaartje zetten. De ontvanger zal het kaartje erg leuk vinden en het super waarderen. Het sturen van een kaartje is een kleine moeite, maar met een groot effect. Bekijk hieronder de leukste gedichtjes die te maken hebben met “ik hou van jou”.

Ik hou van jou gedichtjes

Gedichten ik hou van jou op een rij:

 • Schatje, ik wil je zeggen dat ik van je hou,
  ik wil jou echt nooit meer kwijt,
  weet dat ik er altijd voor je ben,
  ik hou van jou voor altijd.

 • ik zeg dit niet vaak
  ik blijf je trouw
  je bent de enige
  waar ik van hou

 • jij bent het licht als duizend sterren
  elke nacht met jou is volle maan
  kon ik maar voor altijd bij je zijn
  want jij bent mijn zonnenschijn

 • Liefde is fijn
  het doet geen pijn
  dus wees blij
  dat het er is

 • Liefde is er voor elkaar zijn
  liefde is van elkaar houden
  liefde is geven om elkaar

 • Liefde is fijn
  liefde is voor altijd
  van elkaar houden
  liefde is
  nooit alleen zijn

 • We wonen bij elkaar
  het is niet altijd gemakkelijk
  maar horen bij elkaar.

 • Je bent zo lief, je bent zo leuk
  als je lacht voelt het als een spreuk
  Ik kan niet meer bewegen, ik sta gewoon vast
  mijn liefde voor jou, is zo’n zware last

 • Ik hou van jou zijn maar wat woorden.
  die we van vele vast al hoorden.
  maar voor mij zijn die woorden echt,
  en elke keer als jij ze tegen me zegt.
  dan weet ik niet hoe ik moet reageren.
  misschien zal ik het ooit nog eens leren.

Gedichtjes ik hou van jou man

 • Jij bent mijn grote liefde
  Jij maakt mijn leven mogelijk
  Jij bent het lichtpunt in mijn bestaan

 • Het leven heeft zijn ups en downs.
  Soms is het beter om te praten, dan alles te verzwijgen.
  Soms gebeuren er dingen, die je pijn doen.
  Maar toch goed kan zijn voor jou, en iemand anders.
  Praten is het beste, want dan kom je er samen uit.
  Ik hou van jou en blijf je trouw…

 • Ik zie je staan,
  en je kijkt me aan,
  je bent zo lief.
  echt mijn hartendief,
  durf niet te zeggen wat ik bedoel.
  en wat ik ECHT voor je voel,
  bij jou voel ik me fijn.
  wil alleen nog maar bij je zijn

 • Ik hou van jou
  Ook als we ons inspannen
  om een zelfstandig individu te zijn.
  Ik hou van jou om de raakvlakken die we hebben
  Maar ook om de verschillen

 • ’n Belofte van liefde
  ’n Belofte van trouw
  ’n Bezegeling van
  “Ik hou van jou”

 • Je ogen zijn mijn zicht,
  je handen mijn gevoel,
  je liefde is mijn wens en
  je hart is mijn doel

 • Je woorden hebben me geraakt.
  Je ogen hebben me verliefd gemaakt.
  Nooit zal ik in andere armen rusten.
  Nooit zal ik andere lippen kussen.

 • Zoveel vogels die fluisteren alleen maar over jou, jij moest eens naar ze luisteren dan weet je hoeveel ik van je hou.

 • Ik heb geen hart van zilver,
  ik heb geen hart van goud.
  Maar ik heb wel een hart
  dat heel veel van jou houdt.

Gedichtjes ik hou van jou vrouw

 • Je hebt mijn hart weten te vangen,
  vol liefde en verlangen.
  Jij en ik, ik en jij.
  Dat is de liefde tussen jou en mij.

 • Liefde is niet blind,
  maar ziet juist meer
  en is bereid minder te zien.

 • Ik kan niet stoppen,
  ik blijf maar aan je denken,
  misschien moet ik je mijn hele hart maar schenken.

 • Liefde is niet iemand vinden om mee te leven,
  maar iemand vinden waar je niet zonder kunt leven

 • Mijn favoriete plaats in de wereld?
  Naast jou

Meer mooie gedichtjes over de liefde / ik hou van jou

Zeggen “ik hou van jou” is als een melodie van het hart, een uiting van de diepste emotie en verbondenheid. Hier zijn voorbeeldzinnen voor gedichten die de verschillende facetten van “ik hou van jou” verkennen:

 1. In de taal van het hart, fluistert mijn ziel, “Ik hou van jou”, een symfonie, een liefdesdoel. Woorden als rozen, bloeiend in overvloed, Jij, de tuinman, plantte de zaden van eeuwige gloed.
 2. “Ik hou van jou”, als de zon die de dag kust, Een belofte van warmte, een liefde die niet rust. In elke zonsondergang, in elke dageraad, Jij, mijn lief, bent de reden waarom mijn hart slaat.
 3. Op de bladzijden van liefde, staat geschreven, “Ik hou van jou”, een mantra dat blijft kleven. Elk woord als een penseelstreek, schildert ons verhaal, In de galerij van tijd, hangt het als een waar schilderij.
 4. “Ik hou van jou”, als de regen die de aarde streelt, Een zachte aanraking, een liefdesverhaal dat nooit verveelt. In elke druppel, in elk ritme van de regen, Jij, mijn lief, maakt mijn wereld compleet, geen leugen.
 5. Tussen de sterren, in de nachtelijke hemel zo hoog, “Ik hou van jou”, als het lied van de nachtegaal zo broos. Melodieën van liefde zweven in de lucht, Jij, mijn lief, bent het centrum van mijn levensvlucht.
 6. “Ik hou van jou”, als een kaars die blijft branden, Een vlam van genegenheid, in vreugde en in schande. In elke schaduw, in elk schijnsel van licht, Jij, mijn lief, bent mijn dageraad, mijn middernacht.
 7. In de stilte van de nacht, fluister ik met eerbied, “Ik hou van jou”, als een gebed zo oprecht en fijn. Woorden als de wind, onzichtbaar maar voelbaar, Jij, mijn lief, bent mijn anker, mijn veilige wal.
 8. “Ik hou van jou”, als een gedicht geschreven in de sterren, Een verhaal van passie, geen einde, geen verderf. Elk vers, een belofte van trouw, Jij, mijn lief, bent mijn altijd, mijn eeuwigdurend beschouw.
 9. In de cirkel van tijd, als een ononderbroken cirkel, “Ik hou van jou”, als een liefdessprookje zonder wissel. Elke draai, elke ronding van het bestaan, Jij, mijn lief, bent de constante, het ritme, de bron van mijn bestaan.
 10. “Ik hou van jou”, als een vlam diep van binnen, Een vonk die groeit, een onuitputtelijke zinnen. In elke ademhaling, in elk kloppen van mijn hart, Jij, mijn lief, bent mijn kunstwerk, mijn levenskart.
 11. Tussen de lijnen van “ik hou van jou”, een verhaal verteld, Een epos van liefde, onverbloemd, onopgezweeld. Elk hoofdstuk, een herinnering, een moment zo puur, Jij, mijn lief, bent mijn toekomst, mijn heden, mijn avontuur.
 12. “Ik hou van jou”, als een mantra in de wind, Een echo die blijft, waar het leven begint. In elke zonsopgang, in elk ondergaand licht, Jij, mijn lief, bent mijn eindeloze horizon, mijn levensgedicht.

“Ik hou van jou” is een eenvoudige, maar diepgaande uitdrukking van liefde. Deze voorbeeldzinnen proberen de rijke betekenis en gevoelens die ermee gepaard gaan, te vangen in de taal van poëzie.

Wat een leuke gedichtjes hé! Met deze gedichtjes kan je tegen iemand zeggen ‘ik hou van jou’. Heb je zelf een mooi gedichtje over de liefde? Over een mooie liefdestekst? Stuur deze dan aan ons door via onderstaande gegevens. Als wij je gedichtje ook leuk vinden dan plaatsen wij deze op onze website.

Last updated: 23 november 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *